Terwijl u dit leest, ben ik op vakantie aan de overkant. De overkant wordt begrensd door het Haringvliet en de Grevelingen en er gebeuren de naarste dingen. Overstromingen, oorlogen, honger, terrorisme, Celine Dion.
Joost mag het weten
Koelkast

Terwijl u dit leest, ben ik op vakantie aan de overkant. De overkant wordt begrensd door het Haringvliet en de Grevelingen en er gebeuren de naarste dingen. Overstromingen, oorlogen, honger, terrorisme, Celine Dion. Ik weet eigenlijk niet meer precies waarom we erheen gaan. Oh ja, mijn vrouw moest zonodig. Heb je in zo een mooi dorp op zo een feeëriek eiland een thuis dan lijkt me vakantie een overbodigheid en zonde van de tijd die je lekker op je werk of in je tuin kunt spenderen, maar soms heb je geen keuze.

En dan gaan we ook nog kamperen. Eten van plastic bordjes met plastic bestek, wijn drinken uit een plastic glas, slapen op zo een middeleeuws matje onder een stuk zeil dat de weersinvloeden op geen enkele manier tegenhoudt en je wassen in een bunkertje vol muggen en olifanten. Tussen die beproevingen door probeer je dan uit te rusten. Uit te rusten, ja. Bij vertrek heb ik onze afwasmachine, onze douche, ons donsdekbed, onze computer, onze koelkast en ons Nederlandse toiletpapier hartstochtelijk vaarwel gezegd en heb ik eens een nachtje niet wakker gelegen van de zorgen over mijn werk, maar om nog eens goed te genieten van de stilte en van onze pocketmatras. Ik vind mezelf geen materialist, maar sommige materialen zijn wel essentieel voor de basale behoeften.

Dit alles schrijf ik eerlijk gezegd om een beetje medelijden op te wekken. Weet u wat ik nu zou fijn zou vinden als ik weer thuis ben? Dat u een feestje zou organiseren. Speciaal voor mijn thuiskomst. Kies een thema, bijvoorbeeld de geschiedenis, en organiseer een dag vol festiviteiten. Oude winkels die weer open gaan in de Voorstraat, muziek in de kerk, een stikzakmaaltijd op de kaai, bedenk maar iets. Ik vertrouw op u. Niets is zo fijn als thuiskomen in Stad.

Joost
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD