Houdt u de perikelen rondom mevrouw Verdonk een beetje bij? Tja, eigenlijk is het dagelijks nieuws die een hele hoop ander nieuws weer naar de achtergrond drukt. Maar toch, ook mijn interesse heeft het.
opmaak
De stem van het volk

Houdt u de perikelen rondom mevrouw Verdonk een beetje bij? Tja, eigenlijk is het dagelijks nieuws die een hele hoop ander nieuws weer naar de achtergrond drukt. Maar toch, ook mijn interesse heeft het. Ik heb met een half oog en oor het partijcongres in Veldhoven gevolgd via de beeldbuis, want ik was benieuwd naar de uitkomst. Niet dat ik nou zo'n politiek dier ben! Welnee, over het algemeen vind ik het veel geschreeuw en weinig wol.

Waarom dan deze belangstelling? Omdat ik benieuwd was of het volk (of de stemmer) nu eindelijk zijn stem zag worden omgezet in daden. 620 duizend mensen, dus ook beslist een paar Stadtenaren, hebben op deze mevrouw Verdonk gestemd, in de hoop en misschien ook wel in de veronderstelling dat door deze actie Verdonk aan het roer van de VVD zou komen en misschien wel de omwenteling zou veroorzaken waar Nederland zo naar op zoek is.
Door vele partijleden van de VVD werd, tijdens het congres, bepleit te luisteren naar de stem van het volk om zo een teloorgang van de partij te voorkomen. Immers in de eerste peilingen zou lid Verdonk (nieuwe term ipv groep) 27!! zetels halen en de huidige VVD verpletteren.
En toch is er niet geluisterd. Niet naar het volk en niet naar haar vertegenwoordigers. Het bestuur heeft beslist.

En zo gaat het nou ook op Stad. Wij als dorpsbewoners willen het dorp leefbaar houden en er zijn zat mensen die graag zouden proberen te "ondernemen" op Stad. Maar als alle activiteiten door oa het gemeentebestuur de kop in gedrukt worden (zoals het 't Schippershuis, te lezen in het "Ons Eiland" van 13 september jl) wat is dan eigenlijk de boodschap van dat gemeentebestuur aan ons? Welke partij heeft nou het belang van Stad of Nieuwe Tonge nog als prio in zijn partijprogramma staan. Ja het staat er misschien wel in, maar dat is voor ons om te gaan stemmen op die (lokale) partijen en vervolgens ....
Ja de stem van het volk ... wordt genegeerd.

Sundaygirl
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD