Gelooft u in de hemel? En zo ja, wat houdt dat dan precies in? Wie wilt u daar tegen komen en wie verwacht u er tegen te komen?
Ja allemaal moeilijke, maar vooral explosieve vragen.
opmaak
Hemel

Gelooft u in de hemel? En zo ja, wat houdt dat dan precies in? Wie wilt u daar tegen komen en wie verwacht u er tegen te komen?
Ja allemaal moeilijke, maar vooral explosieve vragen.

Ikzelf heb geen antwoord op de bovengestelde vragen. Eerlijkheidshalve moet ik wel opbiechten dat als onze kinderen met "moeilijke" vragen komen, ik hen over de hemel vertel omdat ik stiekem hoop dat dat ook echt waar is. En daarmee heb ik onbewust antwoord gegeven op vraag 1. Ik twijfel.
Waarom ik nu juist dit onderwerp aanhaal?

In mijn vriendenkring zijn een zeer groot aantal mensen van christelijk komaf en met een aantal kun je, zonder meteen ruzie te krijgen, goed over het geloof discussiëren en heel belangrijk is dat ze dan geen bekeringsdrang krijgen. Ik ben een beetje een hopeloos geval voor de meesten.

Als ik aan hen vraag of ze denken of ik in de hemel kom, tja dan komt meestal het antwoord: "natuurlijk niet!!".
Hoezo natuurlijk niet? "Ja, jij gaat niet naar de kerk en gelooft niet in God", weten ze me dan te melden. Dus criteria om naar de hemel te gaan zijn een vaste stek in de kerk en geloof in God te hebben. Oké, maar geldt dat dan ook voor homoseksuele christenen? Ook hier een negatief antwoord, want homoseksualiteit staat immers haaks op het christelijk geloof. Maar even daarvoor waren de criteria alleen nog maar naar de kerk gaan en het geloof in God. "Ja, maar je moet ook leven naar Gods regels zoals in de Bijbel beschreven". Dus wederom een uitbreiding in de lijst van criteria.
Maar hoe zit het dan met de leden van andere kerken en dan bedoel ik niet de moslims of katholieken, maar zoals hier op het dorp de hervormde en de gereformeerde gemeentes? Gaan die mensen dan ook niet naar de hemel of gaan die naar een andere hemel of krijgen die een ander hoek toebedeeld en mogen jullie in de hemel dan wel met elkaar praten of zou je dat dan niet willen? U begrijpt in het algemeen valt er dan een zeer geërgerde stilte.

Wat mij opvalt is dat vooral de jonge gelovige nogal kwistig omgaan met zijn/haar beoordelingen over wie er wel of niet in de hemel komt. Hoe ouder de gelovige hoe milder, al komt dat niet altijd even duidelijk tot uitdrukking. De meeste jonge christenen denken mij vaak te kunnen veroordelen en beoordelen op het doodsimpele feit dat ik niet in de kerk kom.
Voor mij is God liefde. Liefde voor elkaar, maar ook voor jezelf. Leven volgens de gewetensvraag: kan ik na deze daad recht in de ogen van mijn dierbare kijken. Ik denk niet dat mijn zienswijze de manier is maar trek gelovigen ook niet in twijfel over hun zienswijze, gewoon omdat niemand het ultieme antwoord heeft.

Eén ding weet ik zeker:
Geloven is zeker weten dat je twijfelt!

Sundaygirl
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD