Gezellig hè, die Kerstperiode. We hebben de Sint vol enthousiasme uitgezwaaid en de tijd van lichtjes is weer aangebroken. De kinderen zijn lekker thuis en met een beetje mazzel gaat het vriezen en sneeuwen.
opmaak
Kerstboom

Gezellig hè, die Kerstperiode. We hebben de Sint vol enthousiasme uitgezwaaid en de tijd van lichtjes is weer aangebroken. De kinderen zijn lekker thuis en met een beetje mazzel gaat het vriezen en sneeuwen.

En heeft u al een kerstboom staan? Een nepper of een echte? Of gewoon opgegraven uit de tuin van vorig jaar? Wist u, dat elk jaar opnieuw voor Nederland 2,5 miljoen bomen gekapt worden? Ja, kijkt u nog maar eens naar uw net aangeschafte échte kerstboom. En dan spreken we alleen over Nederland. Ik vond het schokkend, die hoeveelheid. Aan de ene kant steunen we massaal "groene" organisaties, maar als de Kersttijd is aangebroken, kappen we zonder mankeren een volledig bos. Misschien dat u gevraagd heeft naar het FSC keurmerk, anders wordt er nog niet eens een boom voor terug geplant.

Maar goed, 1e en 2e Kerstdag staan bijna altijd garant voor gezellige dagen. Samen met familie thuis- of uit eten. Een wandeling door de Flakkeese natuur, even fijn onthaasten. Spelletjes spelen die normaal in de kast blijven liggen omdat er nooit tijd voor is. TV films uit lang vervlogen tijden die elk jaar opnieuw worden afgespeeld.

En dan natuurlijk nog de traditie van de kerstkaart. Heel het jaar door mailen en sms-en we elkaar maar met kerst moet er een handgeschreven kaartje de deur uit. Bijvoorkeur met een leuke zelfgemaakte foto op de voorkant. De postbodes slepen zich een bult aan onze schrijfwoede. Maar ook de dominees en pastoors op ons mooie Flakkee trekken opeens volle zalen. Het hoort er ook een beetje bij natuurlijk; een Kerstnachtdienst of de Kerstdienst op 1e Kerstdag. En ja, ook ik ga naar de Kerstnachtdienst in de kerk.

Toch is niet alles gezellig. In Nederland zijn natuurlijk duizenden gezinnen van wie een geliefde in het buitenland voor vrede vecht. Ook een Stadse jongen zal daar zijn Kerst vieren. Veel gezinnen hebben geen geld voor een extraatje aan de eettafel of zijn afhankelijk van de voedselbank voor hun kerstmaal. Daarnaast zijn er op Flakkee veel mensen aan het werk om uw veiligheid en gezondheid te waarborgen. Het enige wat ik van u vraag is, dat u tijdens uw uiting van Kerst even aan deze mensen denkt.

Ik wens u gezellige Kerstdagen.

Sundaygirl

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD