Ik reed deze week met een mannelijke collega door Middelharnis, toen we een vrouw zagen lopen.
"Wat leuk, die vrouw draagt een jurk", zei de beste man.
opmaak
Klederdracht

Ik reed deze week met een mannelijke collega door Middelharnis, toen we een vrouw zagen lopen.
"Wat leuk, die vrouw draagt een jurk", zei de beste man, toen ik hem bevreemd aankeek, legde hij uit: "Anno nu is een vrouw in een jurk zoiets als een dame in klederdracht, je ziet het zelden maar het blijft een leuk gezicht".

Eigenlijk wel vreemd natuurlijk, dat het ultiem vrouwelijke kledingstuk zo in onmin is geraakt. Hier op Flakkee had je natuurlijk de scherpe scheiding tussen de rok en broek dragende vrouw en de daarbij behorende opmerkingen. (als ik dit moet uitleggen, dan komt u of niet van Flakkee of u steekt de kop in het zand) Al moet ik zeggen dat die scheiding gelukkig steeds vager wordt. Iedereen is, of moet vrij zijn te dragen waar diegene zich prettig bij voelt.

Maar goed de jurk is inderdaad een uitstervend kledingstuk. Ook hier op Flakkee zie je het nog maar zelden. En waarom eigenlijk?
Het is een no-brain kledingstuk, geen vraagstukken van hoe boven en onder te combineren. Gewoon wat leuke accessoires erbij en viola op en top vrouw! Toch wordt er in het algemeen door vrouwen naar een jurk gekeken alsof het een bhurka is. Als je al een jurk aan hebt, beginnen alle vrouwen in je omgeving er ook meteen over. Daarna heb je meestal een zodanig onbehaaglijk gevoel, dat je het ding nooit meer aantrekt!

Ik heb besloten me aan te sluiten bij de minderheid van het vrouwvolk en ik heb een jurk gekocht. Heerlijk voor die bloedhete zomer, die er misschien wel komt en anders leuk met een shirt eronder voor de minder hete zomer, die net zo goed in aantocht kan zijn.

Sundaygirl
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD