Ik ben tegen! Ik ben tegen nieuwbouw op Stad.
Zo, dat is gezegd en dan nu het waarom.
opmaak
Stad aan 't Haringvliet

Ik ben tegen! Ik ben tegen nieuwbouw op Stad.
Zo, dat is gezegd en dan nu het waarom.

Waarom zouden we bouwen op Stad. En dan bedoel ik gezinswoningen. Wie gaat hier dan wonen, beste mensen? Er staan als ik goed geteld heb 26(!?) huizen te koop, die moeilijk of niet verkopen zijn. Sommige zelfs met gewenningpremies??! Natuurlijk zijn het voornamelijk huizen in de duurdere klasse, maar er staan ook behoorlijk wat huizen te koop onder de €200.000, die de verkopers aan de straatstenen niet kwijt kunnen. We geven terecht de minder goede economische toestand van Nederland de schuld. Alles is duur en een eigen huis is zeker voor veel starters geen haalbare kaart meer.

Als we dit allemaal weten en accepteren als feit, waarom dan gaan bouwen? Want wat mag dat dan wel niet kosten en wie gaat dat opbrengen? Nee, ik ben voor de bouw van een centraal punt in Stad, waar de gemeenschap samen kan komen. Waar dokter Joost zijn ding kan blijven doen, waar de peuters een plek kunnen krijgen en waar misschien gelijkvloerse woningen kunnen komen voor jonge senioren die niet in de seniorenflatjes willen, maar die toch graag hun grote woningen willen verlaten.

Waarom niet investeren in groen? De Vrouwtjesweg bijvoorbeeld, dat zou een prachtige boomrijke "oprijlaan" van ons dorp kunnen worden. En even tussen u en mij: de "nieuwbouw" mag ook wel wat groener. Waarom de boel niet aankleden met nostalgische lantaarnpalen of mooie bestrating door het hele dorp? Waarom investeert de woningbouw niet in de doorstroom van hun huizen? Grote gezinswoningen worden nu soms bezet door 1 of 2 personen. Natuurlijk kun je niemand dwingen te verkassen, maar je kan huurders wel wijzen op de aanwezigheid en de voordelen van passende behuizing.

Laat Middelharnis maar fijn doorgroeien tot smeltkroes van Flakkee. Een plek waar je hutje mutje op elkaar zit in de Westplaat. Een plek waar je je buren niet of nauwelijks kent en waar elkaar groeten een zeldzaamheid aan het worden is. De plek waar je volgens de huidige burgemeester zou moeten willen wonen.

Laat ons maar fijn slaperig wezen, mooi wezen, vriendelijk, rustig, maar vooral gastvrij wezen. Laat iedereen die hier wil wonen ook komen wonen en lekker genieten van al het moois dat Stad aan 't Haringvliet te bieden heeft.

En daarom ben ik tegen.

Sundaygirl
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD