De gemeente Middelharnis gaat experimenteren met het door de eigenaar zelf laten opruimen van hondenpoep. Feitelijk heb je in deze gemeente een opruimplicht, maar goed we weten allemaal hoe dat in de praktijk werkt.
opmaak
Hondenpoep

De gemeente Middelharnis gaat experimenteren met het door de eigenaar zelf laten opruimen van hondenpoep. Feitelijk heb je in deze gemeente een opruimplicht, maar goed we weten allemaal hoe dat in de praktijk werkt.
Goed, wat houdt dit experiment in? Ze plaatsen op populaire, maar ongewenste hondenuitlaatplekken, afvalbakken met een dispenser voor poepzakjes. Hoe duidelijk kan het zijn. Als hond en baas hun ding doen en de gemeente zorgt voor een regelmatige (lees toch wel elke week en bij warm weer misschien wel vaker) lediging van de bakken, tja wat kan er dan mis gaan???

Nou van alles lijkt me. Laten we beginnen met de zakjes, zijn die geschikt voor maat Maltezer of Rottweiler?? En denkt de jeugd dat ze de zakjes op hun plek kunnen laten? Wie vult die dingen aan en hoe vaak? En gaat de hondenbezitter ze gebruiken?
Het is wel voor het eerst, dat de hondenbezitter zijn belastingcenten tot iets nuttigs ziet worden omgezet. Ik heb trouwens sowieso nog nooit begrepen waarom anno nu de hondenbezitter gediscrimineerd wordt ten opzichte van andere huisdierenbezitters. Eigenlijk moet heel het systeem op de schop. Beetje makkelijk om hondenliefhebbers te gebruiken (en dan ook nog niet eens in alle gemeentes van Nederland) om de begrotingen kloppend te maken.

Waarom niet een landelijk systeem. Wil je één hond prima, wil je er twee ook goed, wil je er meer en woon je binnen de bebouwde kom, eenmalig een vergunning aanvragen. Wil je één kat prima, wil je er twee ook goed, maar wil je er bijvoorbeeld vier, gewoon vergunning aanvragen voor een x bedrag. Op die vergunningen komt het maximum aantal huisdieren per vergunning. Zo verdeel je de kosten op gelijke manier. Natuurlijk hebben we hier in Nederland al heel veel regels, maar weinig regels zijn zo discriminerend als de hondenbelasting en ik denk dat het tijd is voor een vernieuwing.

Maar goed terug naar de poep. Ook hier op Stad, waar er behoorlijk veel honden lopen is de poep een groot probleem, vooral omdat mensen niet nadenken over waar ze hun hond laten poepen. Op de stoep is natuurlijk not done, maar denk ook eens aan de routes die de kinderen nemen naar school. Pas geleden zag ik iemand die zijn hond bewust op een omheinde speelplek (op Stad) zijn behoefte liet doen en de eigenaar vond het ook nodig zijn eigen behoefte tegen een hekje te sproeien. Ontzettend asociaal natuurlijk.
Het zou me verbazen als het experiment zou slagen. Ik denk dat de gemeente beter kan investeren in een poepzuiger die de bekende plekjes regelmatig schoon komt maken.

Sundaygirl
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD