StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op donderdag 8 april 2010 om 20.00 uur wordt in het Dienstencentrum aan de Doetinchemsestraat de expositie geopend van schilderijen van Lily Dee. De expositie is daar vervolgens op de openingsdagen van het centrum te bezoeken tot eind juni van dit jaar.

Poster expositie

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Komt allen op donderdag 8 april naar de gezellige opening en bewonder het werk van deze actieve inwoonster van Stad.

Korte biografie van Lily Dee (1965)
Als ze op jonge leeftijd met rust gehouden moest worden, was er maar één oplossing: geef haar papier en kleurpotloden en je was de eerste paar uren van rust verzekerd. Van kleins af aan was het een meisje, met een passie voor tekenen en schilderen.

Haar vader zorgde voor opbouwende kritiek; want als hij het niet “goed” vond, scheurde hij echt wel eens een tekening door, waardoor ze een weer een nieuwe poging waagde om tot een beter resultaat te komen!
Het was zeker geen rede om op te houden met tekenen, gek genoeg het stimuleerde eigenlijk wel om nog beter te gaan tekenen!

Opvallend was, dat haar tekeningen veel gelijkenis vertoonden met de werkelijkheid; ze vond niet alleen tekenen heel leuk, maar wist ook te kijken naar de dingen die ze wilde tekenen en had het geduld om deze nauwgezet op papier te zetten.

Gedurende de lagereschooltijd werden er, zoals bij veel kinderen, tekeningen gemaakt van stripfiguren zoals Donald Duck en de rest van de familie Disney. En door goed te kijken en de dosis geduld die zij voorhanden had, ontstonden er goed gelijkende tekeningen.
Eigenlijk kan iedereen leren tekenen, als je het maar leuk vindt om te doen! En blijven proberen, ook al denk je dát wordt nooit wat!!

Het begon pas echt te worden, toen ze op de Havo het vak Tekenen en kunstgeschiedenis in haar pakket kon opnemen. Aangemoedigd door haar docent heeft ze in deze periode geleerd om de combinatie van eigenschappen verder te ontwikkelen, die de basis vormen voor haar huidige creatieve scheppingen.
Sinds 2005 volgt ze lessen bij de Stadse kunstenaar Jan Roedoe; eerst een volledige basiscursus, daarna een verdere ontwikkeling van persoonlijkheid via de gevorderden opleiding en thans is ze wekelijks te vinden in het zogenaamde “open atelier”.

Ondanks een druk bestaan met de zorg voor haar gezin van vier opgroeiende jongens, haar werk in de gezondheidszorg en het vaak beschikbaar zijn voor schminken van groot en klein bij verschillende gelegenheden, vindt ze toch nog de tijd om thuis wekelijks een aantal uren te schilderen.
De resultaten hiervan zijn vanaf donderdagavond 8 april tot eind juni te bekijken in het dienstencentrum aan de Doetinchemsestraat te Middelharnis.

Wij kunnen zien hoe ze op realistische wijze veel verschillende onderwerpen aan kan en daar iedere keer weer een boeiend schilderij van weet te maken.
Tijdens de openingsuren van het gebouw is haar werk van 8 april tot eind juni te bewonderen; de feestelijke vernissage is op donderdagavond 8 april om 20.00 uur. In het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis

De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.