StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

In het Dienstencentrum aan de Doetinchemsestraat 27 te Middelharnis wordt in de maanden november 2010 tot en met januari 2011 een expositie gehouden van schilderijen van Jan Roedoe, uit Stad aan het Haringvliet. Het betreft hier zijn werk dat hij de afgelopen twee jaar gemaakt heeft van landschappen op o.a. Goeree-Overflakkee en van Nieuw Zeeland.

Poster

Na diverse opleidingen aan kunstacademies heeft Jan Roedoe parttime als kunstschilder en docent gewerkt gedurende de jaren 1971 t/m 2002. Vanaf 2002 werkt hij fulltime als kunstschilder met als parttime activiteit het geven van teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen en het organiseren van workshops.
De dialoog tussen cursisten onderling en met zichzelf heeft hij nodig als bron voor de beeldvorming in mijn werk. Zijn leven is daarom een mengeling tussen het lesgeven en het vervaardigen van kunst. Zij kunnen niet zonder elkaar en hij kan geen van beide missen.

Sinds twee jaar volgt hij de internationale stroming “Natuurlijk Sensualisme” waarbij de kunstenaar terug gaat naar een meer realistische weergave van het landschap en daarmee het gevoel, dat hij ervaart in de natuur wil overdragen aan de beschouwer van het werk. Met andere woorden: werk dat niet alleen een herkenbare weergave is van het landschap maar ook het gevoel, dat men ervaart in de natuur, tracht over te dragen.
Deze stroming is een antwoord op de sterk expressionistische werken van de afgelopen decennia, waarbij de kijker het beeld van de werkelijkheid in de natuur nauwelijks nog terugziet.

De expositie is tijdens werkdagen gratis te bezichtigen in het Dienstencentrum. De toegang is gratis.

Schilderijen


Schilderijen