StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Naast de nationale canon van onze vaderlandse geschiedenis, komen er steeds meer streken die een canon maken en die op papier of via internet vastleggen voor belangstellenden. In de Hoekse Waard krijgen nieuwe inwoners de canon om te helpen inburgeren en is er ook een versie voor kinderen.

Op de site van het streekarchief staat de canon van ons eiland. Deze bestaat uit vensters met foto’s en als je er op klikt krijg je achtergrondinformatie. Op StadsArchief, een onderdeel van de website www.stadaantharingvliet.nl, is Pieter Prins in het verleden begonnen met de canon van Stad aan ’t Haringvliet.

Het lijkt me leuk om met een groepje deze canon verder uit te werken. Naast onze historici zoek ik ook belangstellende burgers die helpen met verhalen aandragen over ons dorp en mee kunnen beslissen hoe we alles vorm geven. Ook op andere dorpen zijn initiatieven om hun geschiedenis vast te leggen voor oude en nieuwe inwoners.

U kunt zich aanmelden bij Herman Maas, tel. 611972, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..