StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het wissellijstenproject is opgezet met hulp van het Familie Nipius Roos Fonds (de vroegere eigenaren van de Stadse Koekjesfabriek). Dit om de sociale cohesie in het dorp te bevorderen door, voor en over het dorp, iedere maand zaken in wissellijsten te presenteren.

In het Trefpunt hangen 16 lijsten en in de gang bij de dokterspraktijk vier. Iedere maand komen er tien nieuwe foto’s in de tien lijsten op de lange muur en verdwijnen de oude foto’s naar de overzijde van de zaal en de dokterspraktijk.

We begonnen met luchtfoto’s die Gert Jan Koppenaal in het verleden heeft gemaakt en presenteerden daarna 20 oude trouwfoto’s van huwelijken in het dorp van voor 1966. In de maand november eerden we de post-, folder- en krantenbezorgers met hun portretten.
Deze maand hangen er foto’s van Marga Jansen uit de Voorstraat. Ze is lid van fotoclub de Rarekiek en koos onderwerpen rond het dorp.
In januari 2020 pakken we groot uit met nieuwe foto’s van al onze boeren om in deze roerige tijd voor de boeren hen te prijzen voor het al eeuwen verzorgen voor het landschap rond ons dorp.

Omdat we de opening combineren met een soort nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 3 januari 2020, volgt daar nog een uitnodiging voor van het Trefpuntbestuur.

NB: De foto's van de afgelopen maanden kunt u terugkijken in het fotoboek. De foto's van de laatste maand komen random langs aan de linkerkant van de website.