StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De duivensport speelde zeker vroeger een belangrijke rol in de sociale cohesie op een dorp. Postduiven Vereniging “de Rode Duif” in Stad aan ’t Haringvliet werd in 1947 opgericht door 21 duivenmelkers en was erg actief.

Huib van der Valk

Ze bouwden zelf in 1982 een clubgebouw met een bestuurskamer en in inkorfruimte/vergaderzaal en vierden in 2007 nog hun 60-jarig bestaan met een druk bezochte tentoonstelling en het beroemde rad van avontuur waar veel roomboterletters van Nipius te winnen waren. Daarna werd door meerdere oorzaken de duivensport minder populair en verminderde het ledenaantal en besloot men tot opheffen en werden de actieve duivenhouders elders lid.

Oud-bestuurslid Huib van der Valk vertelt in de maand december de geschiedenis van de Rode Duif in het wissellijstenproject in het Trefpunt en toont daar ook de portretten van de nu nog actieve duivenmelkers van het dorp. Vanwege de corona staan de lijsten weer voor de ramen en hangen ze niet in de grote zaal.

NB: De foto's van de afgelopen maanden kunt u terugkijken in het fotoboek. De foto's van de laatste maand komen random langs aan de linkerkant van de website. De afgelopen maand ging over de werknemers van Rumptstad.