StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

In mei 2021 hangen er in het kader van het wissellijstenproject zelfportretten door de jeugd van Stad aan ’t Haringvliet voor de ramen van het Trefpunt.

Zes zelfportretten van kinderen

In januari 2005 vroeg Jan Roedoe aan alle kinderen die naar het Trefpunt kwamen om de plechtigheid rond de wisseling van de huisartsen bij te wonen om hun eigen portret te schilderen en dat werd een unieke verzameling van 120 schilderwerkjes. Het leuke is dat hun naam bij hun portret staat en dat je nu 16 jaar later veel van deze mensen nog kent uit het dagelijks leven op het dorp of van ontmoetingen of uit verhalen van hun trotse ouders.

Wat is er toch veel gebeurd in deze jaren en wat zou het leuk zijn voor onze geschiedenis als we de levens van deze jonge mensen ook eens op papier zetten, want meestal lees je in archieven alleen over oudere bewoners. Toen deze jongeren slaagden voor hun middelbare school zijn ze door StadsWeb op de foto gezet en vertelden ze over hun toekomstplannen, maar zijn die uitgekomen?
De meesten hebben inmiddels een opleiding gevolgd, wonen vaak al samen, hebben gediend in het leger, verre reizen gemaakt, maar hebben ondanks hun grote diversiteit toch hun gezamenlijke jeugd hier op het dorp gemeen.

Wilt u meewerken aan het levensverhaal van deze schilders, geef u dan op bij Herman Maas (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

NB: De foto's van de afgelopen maanden kunt u terugkijken in het fotoboek. De foto's van de laatste maand komen random langs aan de linkerkant van de website. De afgelopen maand ging over een beestenboel.