StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

In mei 2021 hangen er in het kader van het wissellijstenproject zelfportretten door de jeugd van Stad aan ’t Haringvliet voor de ramen van het Trefpunt.

Vanwege de corona-regels kunnen we nog steeds niet dorpsgenoten thuis op de foto zetten en daarom grijpen we nog even terug naar zaken uit het archief. De maand juni tonen we achter de ramen van het dorpshuis oude prentbriefkaarten van het dorp uit de verzameling van Cor Sprong. In 2007 maakten we vanuit hetzelfde gezichtsveld een nieuwe foto om die naast de oude ansichtkaarten te presenteren. Zo zie je dat sommige plekken in de loop der jaren totaal niet veranderd zijn terwijl zeker door de toegenomen vegetatie en (ver)nieuwbouw andere plekken nauwelijks meer te herkennen zijn. Kom kijken en bespreek met elkaar het verleden en zoek de verschillen.

Verhalen over het verleden van het dorp zijn altijd welkom voor het StadsArchief: Stad in Vroeger Tijden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Prentbriefkaart en moderne foto Achterdijk

NB: De foto's van de afgelopen maanden kunt u terugkijken in het fotoboek. De foto's van de laatste maand komen random langs aan de linkerkant van de website. De afgelopen maand ging over een zelfportretten.