StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het wissellijstenproject in het Trefpunt op Stad aan ’t Haringvliet toont iedere maand andere foto’s van dorpsbewoners die samen een beroep, een hobby of iets anders delen, met als doel de sociale cohesie te bevorderen en gesprekken te stimuleren.

Stadtenaer

De foto’s komen uit verzamelingen of worden door plaatsgenoten gemaakt en gaan na het tentoonstellen naar het archief van de website StadsWeb, waar ze voor iedereen in te zien blijven.

Marga Jansen is al jaren een trouw lid van fotoclub “de Rarekiek”, zij maakte nog voor de stikstofcrisis al voor dit project een serie portretten van alle Stadse boeren met hetzelfde T-shirt voor hun tractor. Dit jaar is ze gevraagd om een serie “Stadsgezichten” te maken van dorpsgenoten die je moeilijk in een andere serie kunt onderbrengen en waarvan het toch belangrijk is om ze voor de toekomst vast te leggen. Zij streeft in haar keuze om een zo’n breed mogelijk beeld te schetsen van onze dorpsbewoners in deze tijd. Ze deed dit met zo veel enthousiasme en liefde dat we haar serie niet alleen voor een maandje Trefpunt willen gebruiken maar ook aan een breed publiek willen tonen. Het Nipius Roosfonds heeft het mogelijk gemaakt de serie, sterk vergroot, tijdens de Kunstkijkdagen in de stallen van boerderij de Rietheuvel Zeedijk 58 te Stad aan ’t Haringvliet te presenteren. Dit gebeurt op een ludieke manier met Stadse geluiden erbij. De presentatie is na de Kunstkijkdagen in een kleiner formaat nog te zien in het Trefpunt en in de gang van de dokterspraktijk.

NB: De foto's van de afgelopen maanden kunt u terugkijken in het fotoboek.