StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
De Pinda is de bijnaam van Cor Saarloos (12/4/1930-29/10/1994) die de chinees, die gesuikerde pinda's verkocht, probeerde na te doen.
De Pinda, Niet geschollen

Cor Saarloos (12/4/30-29/10/94) liep als kind achter de chinees aan die op het dorp gesuikerde pinda’s verkocht vanuit een mand die met een riem voor zijn buik hing. In die tijd waren er meer marskramers zoals b.v. de Poolse Jood die met twee koffers vol kleren rond trok en Sepje (Kamerling) die met biggen en klein vee langs de deur kwam. De chinees riep niet "hagel witte bloemkolen" maar "Pinda, pinda, lekka, lekker" en Cor probeerde dat na te doen als hij de man achterna liep in de hoop wat pinda’s te krijgen. Kreeg hij pinda’s dan stopte hij ze niet maar gooide hij die een voor een in zijn mond. Hij bleef dat zijn hele leven doen. Hij trouwde tegelijk met Hans Maliepaard een helft van de tweeling Nel en Jo van Keulen.

Van zijn kinderen namen Janneke (getrouwd met Hans Krijtenberg) en Jan (de wegenwacht) de naam Pinda over. Ook kleinzoon Johan Krijtenberg wordt nog wel met Pinda aangesproken. Dochter Carina werkt als zendeling in Afrika werd zelden de Pinda genoemd.

Cor Saarloos Janneke Krijtenberg Jan Saarloos