StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
De zuurkoolplanter is de bijnaam van Teun Holleman, die op een dag werd gevraagd zuurkool-planten mee te nemen uit Menheerse.
Zuurkoolplanter, Niet geschollen

Teun Holleman wordt nu in de Samaritaan verpleegd na enkele jaren in Ebbe en Vloed te hebben gewoond. Daar voor woonde hij met zijn vrouw Francien Holleman- van der Valk (27/6/1931-4/2/2004) in de Nieuwstraat en vele zullen zich zijn "teunmobiel" nog herinneren: een 16 km/u invalidewagentje dat vaak kapot ging, maar waar hij ook de zeelandbrug mee overging om op vakantie te gaan. Eigenlijk was hij helemaal niet invalide maar vond het wel makkelijk om er mee aardappels te gaan lezen).

Hij bedoelde het altijd goed maar kon erg boos worden als hij het niet begreep.Toen hij verkering kreeg met Francien had hij een afspraak om ’s avonds met haar te gaan wandelen, maar toen het ’s middags ging regenen reed hij op zijn fiets in de stromende regen vanuit Oude Tonge naar Stad om haar te vertellen dat ze ’s avonds niet konden gaan wandelen vanwege de regen.

Hij hield van tuinieren en had ook een hof in de Vroone waar veel dorpsgenoten nog steeds voor de gezelligheid en hun moestuin heen gaan. Op een dag vroeg iemand Teun zuurkool-planten mee te nemen uit Menheerse die hij natuurlijk niet kon krijgen: sindsdien heet hij de zuurkoolplanter.

Zijn dochter is getrouwd met Henk Roeland en woont in de Oranjelaan.