StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Willem de Kip is de bijnaam van Willem Braber en het is eigenlijk onbekend waar zijn naam vandaan komt. Weet u het? Laat het ons weten!
Kip, Niet geschollen

Willem Braber werd geboren op 18/2/1926 op Molendijk 3 en bleef enig kind. Hij trouwde met Tannie Driesprong van de Weel (Lieve Vrouwe Poldersedijk 25) dat toen nog bij Middelharnis hoorde en daarom is er geen trouwfoto op het bordes van het gemeentehuis van Stad. Zijn vader was Gerrit Braber (broer van Lieven van Marientje), zijn moeder Dirkje van den Boogert. Hij heeft twee kinderen Dicky (getrouwd met Goof Leijdens en ze hebben een zoon Rudy) en Wilco (getrouwd met Stella Swart).

Eind jaren 70 ruilde hij zijn twee oude schuren met aannemer Jan Mackloet voor een nieuwe schuur op zijn erf. Nadat hij werd afgekeurd voor zijn werk bij Dijkers en Pijl genoot hij van zijn tuin en zijn kippen en zorgde voor de beesten en het huis van de overbuurman als die uit was. Hij beweert dat hij niet weet hoe hij aan zijn bijnaam is gekomen en daarom roepen we lezers van deze rubriek op met verhalen te komen. Volgens Bas Visser komt de naam van de kip op de zakken ochtendvoer die neef Cor verkocht en waarbij Willem hielp. Teun van der Valk (de Kloos) vertelde dat Willem op de lagere school al "de Friese Kip" genoemd werd.

En paar jaar geleden verhuisde hij met Tannie naar de Wurft in Sommelsdijk en kwam Wilco in zijn huis wonen.