StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Thuis op Stad

Maak kennis met medeburgers van Stad. We spreken met een Stadtenaar over dat wat hem of haar bezighoudt, over wonen op Stad en over het Stadtenaar zijn. Ook nieuwe bewoners kunnen zich voorstellen en ex-Stadtenaren laten weten hoe het hun nu vergaat.

----------

In één van de nieuwe mooie huisjes van Havenstadt woont de 23 jarige Sharanda Bakker.

“Wat leuk dat ik mijzelf en mijn gezin op deze wijze aan de bewoners van Stad kan voorstellen”, zegt Renate van Klaveren – Monnee. Zelfstandig ondernemer en sinds februari hier op Stad gevestigd.

"Ik zeg altijd: Syrië is mijn moederland en Nederland is mijn vaderland. Veiligheid krijg je van je vader." Dat zegt Ghida Kahil, die samen met haar man Fadi en hun dochter Dana in Stad aan 't Haringvliet wonen.

Bijna is de indrukwekkende machine op enorme rupsbanden klaar. Na dertien bouwweken zijn Herbert Grootenboer en zijn medewerkers bezig met de laatste lootjes. Het is een uienrooier, in Stad aan 't Haringvliet gebouwd

Anderhalf jaar geleden zijn Yvette en haar man, Frans Steginga, verhuisd vanuit Rotterdam naar Stad aan ’t Haringvliet. Yvette is ruim 30 jaar werkzaam als edelsmid met een eigen atelier.

Hij werd geboren in Stad aan ‘t Haringvliet, groeide er op, heeft er heel z’n leven gewoond en nu is hij er de oudste inwoner: Hen Maliepaard. Donderdag 30 maart werd hij 101 jaar.

Sinds begin augustus 2016 wonen wij hier op Stad, aan de Molendijk 30b. Bijna 40 jaar hebben we aan de overkant gewoond, in Rotterdam-noord.

Bent u hier komen wonen en voelt u zich nog als een vreemde eend in de bijt, dan is het vaak moeilijk om mensen te leren kennen.

Onverwacht staan ze op een avond gebroederlijk en vrolijk lachend op mijn stoep, net op een avond dat ik moe en uitgeblust wil gaan ‘bankhangen’. “ Jij wilde ons interviewen, wij hebben nu wel even tijd, komt dat uit?” Veel tijd hebben ze niet want Wim krijgt straks bezoek en tja zo’n interview zal toch niet veel tijd kosten; zoveel valt er niet te vertellen.

Vier jaar geleden alweer startte Pieternella Arensman met een ‘woonwinkeltje’ aan de haven van Stad. Toen was de ruimte achterin de werkplaats van haar man Johan hiervoor ingericht.