StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Iedereen heeft een droom. En wat is het dan mooi als die ook werkelijkheid wordt. Ik mag mezelf een enorme bofkont noemen want dat is bij mij gebeurd. Toen ik twaalf jaar was kreeg ik de droom om te gaan vliegen.

Door Jasper Grootenboer

Iedereen heeft een droom. En wat is het dan mooi als die ook werkelijkheid wordt. Ik mag mezelf een enorme bofkont noemen want dat is bij mij gebeurd. Toen ik twaalf jaar was kreeg ik de droom om te gaan vliegen. En nu 7 jaar later stap ik al regelmatig alleen het vliegtuig in.

Na de basisschool in Stad te hebben afgemaakt ben ik naar de VMBO Groen gegaan. Ja, dat is toch heel wat anders. Dus moest ik overschakelen naar een andere school. Ik wilde zo graag piloot worden dat dat voor mij niet een groot probleem was. Ik ben toen naar de RGO Middelharnis gegaan en heb mijn VMBO afgemaakt en ben doorgestroomd naar de HAVO.
Het laatste jaar HAVO heb ik de selecties gedaan voor verkeersvlieger en ik werd aangenomen. Mijn droom werd werkelijkheid.

Aan deze droom zat alleen wel een klein min puntje. Ik kon niet meer thuis studeren en moest op kamers, want mijn opleiding is gevestigd in Limburg. Ik rijd nu ieder weekend naar Stad en dan ook weer terug naar het vliegveld van Maastricht. De reden dat ik steeds ieder weekend toch weer naar huis kom is, omdat het in Limburg toch net niet zo gezellig is als op Stad.

En ook een heel groot verschil, het water. In Stad is zoveel water om je heen en lekkere temperaturen en hier in Limburg wordt het snel heel koud. Er zijn ook leuke dingen aan Limburg. Zo zijn de mensen hier erg gemoedelijk. En carnaval wordt uitbundig gevierd. Maar ook met kerst is het erg gezellig op de straten.

Al mijn avonturen in het zuiden van Nederland zijn te volgen via mijn eigen blog: www.vliegendejasper.nl
Deze en andere sites van Stadtenaren kunt u onder de links vinden.