StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Mevrouw Coba Braber-Huizer is geboren in 1926. Dit jaar hoopt ze dus de mooie leeftijd van 80 jaar te bereiken. Ze is 28 jaar getrouwd geweest met haar man Adrie of bekender: bakker Braber.

Door Bettine Trommel

Mevrouw Coba Braber-Huizer is geboren in 1926. Dit jaar hoopt ze dus de mooie leeftijd van 80 jaar te bereiken. Ze is 28 jaar getrouwd geweest met haar man Adrie of bekender: bakker Braber. Er is één dochter uit voortgekomen, Joke, die nu met Bert Melaard is getrouwd. Mevrouw Braber heeft een broer en een zus, die ook beiden op Stad wonen, namelijk Dingeman Huizer en Lenie de Bruin-Huizer.

Ze woont nu 64 jaar op Stad, daarvoor woonde ze op een boerderij net onder Oude-Tonge. Haar vader had samen met zijn broer een landbouwbedrijf. Later is de familie Huizer op Stad komen wonen, eerst op het Dijkhof en toen op de Molendijk. Een vriendin van mevrouw Braber van vroeger was Betje van Biert, (nu Trommel- van Biert). Ze kwamen elkaar tegen op de Molendijk en Betje vroeg of Coba ook naar school ging, ‘ja’, zei Coba, ‘nou geef me dan maar een hand’ zei Betje toen en sindsdien waren ze vriendinnen.

Toen ze met Adrie Braber is getrouwd zijn ze op de Voorstraat gaan wonen. Hij had daar een bakkerij, die eerst van zijn opa was, toen van zijn vader en later van hemzelf. Een echt familiebedrijf dus. Veel tijd voor vriendinnen had mevrouw Braber toen niet meer. Het was hard werken in de bakkerij, maar ze heeft het altijd met veel plezier gedaan. Als het heel erg druk was kwam Joke, hun dochter, in de bakkerij helpen en op zaterdag kwam Lenie altijd helpen met de bolussen.

Lid van een vereniging is mevrouw Braber niet, ze gaat sinds ze op Stad woont al naar de Gereformeerde Kerk en dat vindt ze voldoende. Haar tijd besteed ze nu met breien, puzzelen en lezen. Persoonlijk zou ze niet weten wat ze wilde veranderen op het dorp. Een verschil met vroeger vindt ze wel dat er veel ‘vreemden’ zijn komen wonen, maar ze heeft het prima naar haar zin op dit rustige ‘durpie’.