StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Sinds kort wonen Marjan Smit en Will Priems in het oude café “’t Schipppershuis” aan de haven. Marjan komt uit een kunstenaarsfamilie en is opgeleid aan de Academie Artibus in Utrecht. Sinds 1984 is ze graficus en glaskunstenaar.

Op haar website www.marjansmit.nl kun je kennismaken met haar indrukwekkende hoeveelheid kunstwerken en ook zien waar veel van haar werk hangt.

Zij deed ooit met haar zus mee aan het TV-programma “Twee voor twaalf” van Astrid Joosten en haalde daar niet alleen de derde ronde maar ontmoette daar ook haar man Will Priems die bij de VARA werkte. Ze woonden en werkten samen tot voor kort op haar ouderlijke boerderij in Eindhoven maar het licht, de ruimte, de rust en hun liefde voor water bracht hen naar Stad aan ’t Haringvliet.

Op de bovenverdieping van het café heeft ze zowel een expositieruimte als haar atelier met prachtig uitzicht over de haven, de sluis en het Haringvliet. Haar pers is niet meeverhuisd want ze is gestopt met haar grafisch werk.

Bezoek aan de expositieruimte op afspraak (769018) maar u kunt ook zo binnenlopen op de Eilandelijke Kunstdagen van 4 t/m 8 augustus 2021 als ze ook demonstraties glaswerken geeft.

Grafisch werk
Grafisch werk
Glas
Glas
Marjan Smit en Will Priems