StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Deze week stellen we weer een nieuw iemand aan u voor uit onze blusgroep: Martien de Witte.

Martien de Witte

Ik zal me even voorstellen, ik ben Martien de Witte, 38 jaar. In 2008 ben ik gaan samenwonen met inmiddels mijn vrouw Nikita in Stad. Toen in 2014 de brandweerkazerne verhuisde van de Voorstraat naar de huidige locatie in de zevenster, kreeg ik ‘brandweer Stad’ als achterburen. Ik maakte regelmatig een praatje met de vrijwilligers en werd uitgenodigd om eens te kijken en later mee te lopen met de oefeningen. Hartstikke leuk! Maar toen de vraag kwam of ik zelf brandweerman wilde worden heb ik toch even getwijfeld, bij nacht en ontij opgeroepen kunnen worden voor niet altijd de leukste dingen moet je maar kunnen…

Al met al ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om toch de tweejarige avondopleiding te gaan doen als manschap. Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van! We hebben een erg leuk team en als het er op aankomt, staat iedereen zijn mannetje. De oefenavonden zijn vooral leuk én leerzaam.
Na mijn manschap-A opleiding (brandweerman), werd mij gevraagd of ik interesse had om chauffeur/pompbediener te worden. Omdat ik toentertijd werkzaam was in de autobranche en affiniteit met voertuigen heb, zag ik dat als mooie bijkomstigheid. Inmiddels ben ik 1e pompbediende en zorg ik dat onze wagen er altijd tiptop bij staat.

De brandweer is meer dan een hobby geworden en vier jaar geleden ben ik overgestapt vanuit de autobranche naar beroepsbrandweerman op een raffinaderij. Het is een iets andere ‘tak van sport’, maar brandweer is brandweer en met het juiste enthousiaste team zoals de vrijwilligers hier in het dorp, gaan we er bij iedere uitruk voor de volle 100% tegenaan.