StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
De meeste mensen kennen Gerda Arensman- van Rossum wel. Ze woont haar hele leven al op Stad. Bettine ging bij haar langs om haar te interviewen over haar leven op Stad.

Door Bettine Trommel

De meeste mensen kennen Gerda Arensman- van Rossum wel. Ze woont haar hele leven al op Stad. Ik ging bij haar langs om haar te interviewen over haar leven op Stad.

Gerda is geboren op 20 september 1961, als derde in een gezin van vijf kinderen. Haar oudste zus heet Rineke, zij woont in Middelharnis. Dan volgen Janneke (zij woont op Stad), Gerda, Els (woont ook op Stad) en laatste in de rij is Piet (woont op een boerderij bij Den Bommel).
Haar oudste twee zussen zijn geboren in ‘de villa’, waar nu de familie Koppenaal woont.

In het huis waar haar ouders, Marinus van Rossum en Annie van Rossum-Arensman, nog steeds wonen in de Oranjelaan op nummer 1 werd Gerda geboren. Ze is al 24 jaar getrouwd met Sjaak Arensman. Sjaak is de zoon van Piet van Bas. Dit zal bij de meeste mensen wel bekend zijn. Op 7 januari 2007 hopen Sjaak en Gerda hun 25 jarig huwelijk te vieren. Samen hebben ze twee kinderen. Piet is de oudste (23) en hij werkt voor DNG in Stellendam. Samen met een andere jongen heeft hij bovendien een bedrijfje in auto-onderdelen, genaamd Streetcar. Ook hebben ze een dochter: Lianne. Zij is 21, woont samen in Waalre en werkt op een kinderdagverblijf.

Gerda is alpha-hulp en verder heeft ze regelmatig een aantal oppaskinderen. Een hobby is wandelen, wat ons allen bekend is - wie ziet Gerda niet dagelijks haar rondje doen door de Vrouwtjesweg. Ze is lid van de EHBO vereniging, waar ze met plezier naartoe gaat en ook fotografeert ze graag. Bij de gereformeerde kerk heeft ze ook haar bezigheden. Regelmatig heeft ze crèche op zondagmorgen, ze leidt de kinderclub Hand en Voet elke week en ze maakt deel uit van de liturgiecommissie.

Gerda zou niet graag van Stad weg willen. Ze kent de meeste Stadtenaren en de meeste kennen haar. Dat vindt ze een pluspunt. Een minpunt vindt ze de hondenpoep die vaak op de stoep of op de weg ligt. Een bijzonder gerecht dat de familie Arensman wekelijks eet, is rabarber. Ze schilt de rabarber en kookt ze, maar zeeft ze niet. In combinatie met gekookte aardappels is dit een heerlijk gerecht. Als wens voor Stad hoopt ze dat iedereen elkaar in zijn of haar waarde houdt. We moeten ons aanpassen aan de samenleving en elkaars mening respecteren. Iedereen op Stad krijgt van haar de hartelijke groeten.

Gerda Arensman- van Rossum 2