StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Linda, Youri, Lara en Luuc Goode zijn een paar jaar naar Zuid-Frankrijk vertrokken voor het werk van Youri. Ze zijn er al eerder geweest en houden hun huis hier op het dorp aan voor later.

Door Herman Maas

Linda, Youri, Lara en Luuc Goode zijn een paar jaar naar Zuid-Frankrijk vertrokken voor het werk van Youri. Ze zijn er al eerder geweest en houden hun huis hier op het dorp aan voor later. Linda stuurt regelmatig brieven naar vele stadtenaeren met wie ze bevriend was of met wie ze samenwerkte op de Molenvliet of in de Oranje-vereniging.

Na veel aanloop problemen die Linda prachtig kan beschrijven zoals de riool die niet aangesloten was waardoor alles in de slaapkamers beneden terecht kwam, de telefoon en internet-aansluiting die weken duurde enz.enz. Alles gaat er met de Franse slag. Luuk is begonnen op een gewone Franse lagere school en leert daar snel de nieuwe taal Lara is ook op de nieuwe school begonnen en al zo gewend dat ze niet meer terug naar Stad wil. De temperatuur is daar meestal rond de dertig graden dus een zwembad is pure noodzaak. Corry Voogd is met haar dochters al komen logeren.
Hun adres is 263 Route de St.Martin, 13480 Cabries, Frankrijk
Tel: 0033 4.42.548337.

Luuk naar school
Luuk is begonnen op de Franse lagere school.