Rien van den Boogert woont zijn hele leven al op Stad. Hij is geboren in het achterste huis in de Boomgaarddreef waar nu een manege is. Daarna is hij getrouwd met Rini van den Boogert-Arensman.

Door Bettine Trommel

Rien van den Boogert woont zijn hele leven al op Stad. Hij is geboren in het achterste huis in de Boomgaarddreef waar nu een manege is. Toen hij getrouwd is met Rini van den Boogert-Arensman zijn ze in de van Wittenhorststraat gaan wonen en daarna in de Boudewijnstraat waar ze nog met veel plezier wonen. Samen hebben ze 4 kinderen en 5 kleinkinderen.

Rien is een aantal jaar geleden met pensioen gegaan. Hij is agrarisch medewerker geweest, eerst in het bedrijf van zijn schoonouders en later voor de agrarische bedrijfsverzorging. Zijn werk was echt zijn hobby. Rien rijdt tegenwoordig ook graag nog een rondje door de polder, hij houdt van het buitenleven.

Orgel spelen is ook een grote hobby van Rien. Een aantal weken geleden is Rien, zoals u heeft kunnen lezen in een regionale krant, gehuldigd in de gereformeerde Ichtus kerk (zo heet sinds kort de gereformeerde kerk (PKN) in Stad), omdat hij 50 jaar als organist aan deze kerk verbonden is. Het was voor hem een grote verrassing. Hij kwam ’s ochtends de kerk in en er stonden mensen op hem te wachten om hem een corsage op te spelden en tijdens de dienst werd hij door de predikant, ds. van Exel, toegesproken. Ook heeft hij een speldje en een oorkonde gekregen voor dit jubileum, waar hij heel trots op is.
De allereerste leermeester van Rien was Meester Boon. Hij was leerkracht op de basisschool. De eerste dienst die Rien heeft begeleid, was de trouwdienst van zijn broer en schoonzus.

Nog steeds vind Rien het fijn om kerkdiensten te leiden. Hij hoeft niet voor te bereiden voor de dienst begint, ook is hij niet zenuwachtig. De meeste liederen heeft hij al zo vaak gespeeld, dat het bijna automatisch gaat, alhoewel Rien altijd de muziek voor zich moet hebben. Er komt steeds meer verschillende muziek in de kerk. Waren het vroeger alleen psalmen, na verloop van tijd kwamen er ook gezangen bij. Sinds een aantal jaar wordt de voorzang uit de Evangelische Liedbundel gezongen en met bijzondere diensten, zoals jeugddiensten worden er soms liederen van Elly en Rikkert gezongen en gespeeld. Voor de dienst en tijdens de collecte speelt Rien graag muziek van Martin Mans. Hij vindt dit zelf erg mooie stukken.

Rien ziet Stad de laatste jaren wel veranderen. Vroeger kende iedereen elkaar en dat wordt steeds minder. Rien probeert actief te blijven in het verenigingsleven. Kerk, school en politiek zijn dingen waar Rien zich zoveel mogelijk voor probeert in te zetten.

Als ik vraag of Rien nog iets aan de Stadtenaren kwijt wil, vertelt hij dat hij het een bijzonder iets vindt om het Evangelie met handen en voeten uit te dragen. Hij probeert dan ook altijd getuige te zijn.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD