StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Leon Smit gaat ons een tijdje verlaten voor een stage in Litouwen. Een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over Leon.

Door Leon Smit

Leon gaat ons een tijdje verlaten voor een stage in Litouwen. Een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over Leon.

Ik zal me eerst even voorstellen; ik ben Leon Smit 21 jaar en woon op de Oostmoersedijk in Stad.
Ik volg een studie in Goes, namelijk het CIOS en zit nu in het 4de jaar (laatste jaar). Ik leer hier voor bewegingsagoog. Dit houdt in het sporten met mensen met een handicap / psychiatrie / of in de revalidatie. Momenteel loop ik stage op de Zuid-Wester in Middelharnis. Op de Zuid-Wester werk ik ook 1 dag in de week en in de vakanties, dit is dan op een dagbesteding met 'sglvg' cliënten, dit zijn cliënten die een licht verstandelijk handicap hebben maar nogal wat gedragsproblemen hebben.

Van 25 maart tot 2 juni 2007 zullen jullie me niet zien op Stad. Deze periode zit ik namelijk in Litouwen voor een stage. Ik ga hier 2 dagen in een week stage lopen op een school met mensen met een beperking en 3 dagen in de week stage lopen op een voetbalschool. Nu zul je je wel afvragen wat bezielt die om naar Litouwen te gaan en niet naar Spanje of ander warm land. In mijn werk is non-verbale communicatie erg belangrijk, dit zal ik dan zeker in Litouwen verder ontwikkelen. Communicatie is namelijk haast niet mogelijk, de talen die daar worden gesproken zijn Litouws en Russisch en een heel klein percentage kent een beetje Engels of Duits. Verder zie ik het als een grote uitdaging om een keer iets anders te doen en staat zo’n stage natuurlijk erg goed op je cv.
Ik ga hier gelukkig niet alleen naar toe. We gaan in totaal met 6 leerlingen van het CIOS. Met 4 4de jaars en 2 3de jaars. We werken in 2-tallen, dan sta je er nooit alleen voor.

Na mijn stage ben ik hoogst waarschijnlijk afgestudeerd voor het CIOS. Wat ik hierna ga doen weet ik nog niet. Ik wil het liefst iets combineren met werk en leren, maar helemaal precies weet ik het nog niet.

Als ik in Litouwen zit kunnen jullie mij toch nog een beetje volgen via internet. Ik heb namelijk een site aangemaakt, deze probeer ik regelmatig bij te werken. Zodat jullie allemaal kunnen zien wat ik daar beleef.

De site: leoninlitouwen.waarbenjij.nu

Ik ga nu nog genieten van Nederland wat nu lekker zonnig is (dat is in Litouwen wel anders) en kijk gerust een keer op mijn site.

Met vriendelijke groet,

Leon Smit