StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

"Zouden de bewoners van stad wel geïnteresseerd zijn in een verhaaltje over mij op stadsweb?", vroeg Jan mij toen ik hem vroeg om een interview te mogen houden vorige week. Nou, gezien de opkomst bij de afscheidsreceptie op school vorige week denk ik van wel.

Afgelopen dinsdag was ik bij Jan en Nelleke op visite en heb een heel gezellige avond gehad waar ik een heleboel leuke en interessante feiten en gebeurtenissen heb gehoord. Wist u namelijk dat Jan en Nelleke hier in augustus 1979 kwamen wonen op de Boomgaarddreef, in het huis waar nu onze dokter woont? Oké, ik ben geen Stadtenaar, dus misschien weten jullie dat wel.
De school van toen zat aan het huis vast en bestond uit drie klassen. Er was zo weinig ruimte dat de voorleesmoeders (heel bijzonder voor die tijd!) in het huis zelf moesten voorlezen. De school was nogal ouderwets, en samen met het toenmalige bestuur is de school aardig gemoderniseerd. Het was in begin zo zwaar om van de school wat te maken, dat Jan iedere vakantie ziek was. En dat terwijl hij toch eerst nog naar Frankrijk had gereden!
Wat ik wel leuk vond om te horen was dat er 75 leerlingen waren en dat de openbare school er ook 75 had, en dat de hoofden van de beide scholen heel goed met elkaar overweg konden! Dat er bijvoorbeeld ook leesboeken werden uitgewisseld!

Het plan voor een nieuw te bouwen school lag er al en de opening ervan was in 1982. De familie Dillingh verhuisde mee, naar de Boudewijnstraat.

Jan begon als onderwijzer in Wolfheze, waar hij 4,5 jaar heeft gewerkt. In 1972 trouwde hij met Nelleke en ze gingen in Doorwerth wonen. Uit het huwelijk werden drie kinderen geboren. De oudste is geboren op Curaçao, waar Jan 3 jaar heeft gewerkt (1973-1976). In 1979 is de tweede in Soest geboren, waar Jan 2 jaar heeft gewerkt. En de derde is 1984 in Dirksland geboren.

Jan en Nelleke en hun kinderen hebben altijd met heel veel plezier in Stad aan 't Haringvliet gewoond. Het was zelfs zo dat er nog plannen zijn geweest om naar Hilversum te gaan verhuizen toen de kinderen nog thuis woonden, maar dat is gelukkig niet doorgegaan, mede omdat de kinderen beslist niet weg wilden!

1 Augustus 2007 krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis in Borculo, en in september willen ze er definitief gaan wonen. Nelleke zal tot die tijd blijven werken bij het VVV waar ze dan 15 jaar heeft gewerkt. De drukke tijd is daar dan achter de rug.
Terwijl Nelleke blijft werken, heeft Jan dus genoeg tijd om alles in te pakken en misschien zelfs al dingen te gaan verhuizen!

Na de verhuizing wil Nelleke wel weer een baan gaan zoeken in dat vakgebied. Jan zal zich ook daar in de politiek bezig gaan houden. Ook zal hij dan tijd gaan hebben voor het kerkenwerk.

We hopen dat hij ons misschien via StadsWeb op de hoogte houdt van hun belevenissen in de Achterhoek!

Jan en Nelleke, bedankt voor dit gesprek.